Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
Internet w Jasienicy
Strony: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Autor Treść
środa
17 sierpnia 2011
08:44

Gość: ...
Temat: Internet w Jasienicy
Pan Gawlas to chyba dopiero robi Internet.
CytujZgłoś
środa
17 sierpnia 2011
11:34

Gość: zadowolony klient
Osobiście posiadam internet od p. Gawlasa i jestem zadowolony. Internet chodzi o wiele lepiej od tego co miałem wcześniej, a drobne awarie są szybko usuwane.
CytujZgłoś
czwartek
18 sierpnia 2011
09:29

Gość: nok
Awarie są szybko usuwane bo na razie ma kilku klientów i stara sie o nich dbać by pozyskiwać kolejnych, ale do czasu...
CytujZgłoś
czwartek
18 sierpnia 2011
11:54

Gość: Juma
Gość: ja napisał(a):Gość: Juma napisał(a):Ja mam internet od p.Gawlasa. Podpisałem umowę na 1 Mb a mam teraz 3 a czasem 8 w cenie 1. Ostatnio mieli kilka awarii co jest denerwujące. Suma-sumarum jestem zadowolony :)
a jakiś link do niego? Kilka postów wcześniej jest jego wywód, ale odnośnik do stronki jak i cała stronka nic mi nie mówi...

www.multimedial.pl tam znajdziesz numer telefonu do p.Marcina, z tego co wiem to strona internetowa się dopiero robi
CytujZgłoś
niedziela
21 sierpnia 2011
15:52

Gość: Kasia
nok możesz dokończyć?
CytujZgłoś
sobota
17 września 2011
11:48

Gość: ciekawski
Co to za maszt się wybudował w Rudzicy przy drodze na Wieszczęta? Jakiś operator komórkowy czy internet? Ktoś coś wie? Szukałem na stronce UKE, to nic tam nie jest zaplanowane z telefonii...
CytujZgłoś
sobota
17 września 2011
20:07

Gość: ktos
Jest to Internet.
CytujZgłoś
sobota
17 września 2011
20:22

Gość: ciekawski
Gość: ktos napisał(a):Jest to Internet.
Ale kto? Intertel? Jakis nowy?
CytujZgłoś
niedziela
18 września 2011
20:07

Gość: dada
nowy
CytujZgłoś
poniedziałek
19 września 2011
12:01

Gość: z Rudzicy
To ta nowa sieć Gawlasa chyba, do końca roku ma być kilka masztów. Tu macie stronkę od nich ale jeszcze w budowie bo co dziennie ją przerabiają - www.multi-net.eu także jeszcze premiery nie było z tego co ludzie mówią to chcą ruszyć przed świętami i dawać ludziom po 20Mbit w Rudzicy, Łazach, Bronowie, Zabrzegu,Ligocie i część Jasienicy i Jaworza
CytujZgłoś
wtorek
20 września 2011
14:12

Gość: Op
Nie widzę tego.
CytujZgłoś
wtorek
20 września 2011
14:45

Gość: to i ja coś powiem
Gość: Op napisał(a):Nie widzę tego.
Ja to widzę, kwestia kilku miesięcy i wymiecie Intertella. Sprzęt o którym pisał kiedyś p. Gawlas naprawdę jest wysokiej technologii i pomysł z rozbudową sieci też na piątkę. Tylko patrzę jak będą nowe maszty wstawać, a z tego co słyszałem i czytałem - mają w tym roku. Dostał dotację UE na projekt, więc akcja jest przemyślana. Ceny usług, prędkość - nie ma lepszej oferty w okolicy. Do tego program partnerski i możliwość zarobienia dodatkowej kasy przez zwykłego abonenta, o czym wyczytałem na stronie p. Gawlasa. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale ja jestem pod wrażeniem i jestem dobrej myśli. Negatywne posty w temacie nowego netu to mogą być jedynie z konkurencyjnej firmy jakiejś, a jakiej to chyba łatwo się domyśleć. Proponuję poczekać, do rozbudowy sieci, wziąć na testy na miesiąc (a wiem że tak mozna zrobić, bo znajoma tak ma już kilka dni) a potem rzeczowo opiniować.

pozdrawiam
CytujZgłoś
wtorek
20 września 2011
19:39

Gość: mieszkaniec
Ja się cieszę, że w końcu jest konkurencja na rynku i tu nie chodzi o wymiatanie kogoś tylko o to, że jak jest konkurencja to się firmy starają o klienta, a sam wiem jak to jest w przypadku monopolisty internetowego, którego mieliśmy do tej pory.
CytujZgłoś
środa
21 września 2011
22:04

Gość: PLama
Gość: to i ja coś powiem napisał(a):Gość: Op napisał(a):Nie widzę tego.
Ja to widzę, kwestia kilku miesięcy i wymiecie Intertella. Sprzęt o którym pisał kiedyś p. Gawlas naprawdę jest wysokiej technologii i pomysł z rozbudową sieci też na piątkę. Tylko patrzę jak będą nowe maszty wstawać, a z tego co słyszałem i czytałem - mają w tym roku. Dostał dotację UE na projekt, więc akcja jest przemyślana. Ceny usług, prędkość - nie ma lepszej oferty w okolicy. Do tego program partnerski i możliwość zarobienia dodatkowej kasy przez zwykłego abonenta, o czym wyczytałem na stronie p. Gawlasa. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale ja jestem pod wrażeniem i jestem dobrej myśli. Negatywne posty w temacie nowego netu to mogą być jedynie z konkurencyjnej firmy jakiejś, a jakiej to chyba łatwo się domyśleć. Proponuję poczekać, do rozbudowy sieci, wziąć na testy na miesiąc (a wiem że tak mozna zrobić, bo znajoma tak ma już kilka dni) a potem rzeczowo opiniować.

pozdrawiam

Co masz na myśli pisząc "wymiecie"? Bo ja wyobrażam sobie czarne BabyYagi latające nad gminą Jasienica. Sprzęt może być nawet od UFO, ale nieumiejętnie wykorzystany będzie do du.... Dotacja niewiele mi mówi. Podłączenie internetu to usługa, pisząc w liczbie mnogiej (usługi) jakie są te inne? Program partnerski przypomina mi pewną firmę, której struktura była na zasadzie piramidy. Kto wyżej ten ma lepiej. Jestem zainteresowany, proszę o szczegóły. Zazwyczaj jest tak: kto pierwszy ten ma lepiej. PS. Nie widzę tego, bo noszę okulary. I wcale nie należe do konkurencji, powyższy post jest napisany z komputera podłączonego do sieci Multi-Net.eu Oto dowód: http://www.speedtest.net/result/1494997091.png
CytujZgłoś
środa
21 września 2011
23:35

Gość: pong
"Plama" no to dałaś czadu, rozwala ten post. Podaj linki, kolezanko plusujące Intertella. Wiele osób na wątku pytało o jakość, czytało opinie i wyczytało. A co z tym pingiem teraz odwaliłaś to chyba w majtki Ci poszło.. i to po necie :P

Jo sie znom, dej mi pinga
CytujZgłoś
czwartek
22 września 2011
00:55

Gość: PLama
http://www.speedtest.net/result/1495300661.png :)
CytujZgłoś
czwartek
22 września 2011
19:10

Gość: joachim
Plotka niesie w Rudzicy, że już podłączają, maszcik na wieszczęckiej stoi i widać go z daleka. Podobno mają być trzy... No jak chłopaki zaczynąją od takich solidnych podstaw to widać że to będzie pro... Kto marzył, żeby w Rudzicy symetryczne łącze 21 na 21 mieć to chyba ze 2000 zł kosztuje miesięcznie sprawdzałem u konkurencji z czechowic... 100 zł za symetryka za 1Mbit!!!!!!!!!!!!!! no to będzię bolało...
CytujZgłoś
czwartek
22 września 2011
21:40

Gość: rozsądny
Ja bym się nie podniecał na waszym miejscu i przestał się wyzywać od spiskowców i nieuczciwej konkurencji. Dobry produkt sam się obroni. Oby takowych jak najwięcej to i ceny niższe i większa dbałość o klienta...
CytujZgłoś
czwartek
22 września 2011
22:24

Gość: Taki jeden
Witam
Jestem użytkownikiem sieci oferowanej przez pana Marcina. Szczerze powiem że jestem bardzo z niej zadowolony, mam już ten internet od ponad roku. Przeszedłem wymianę sprzętu na nowocześniejszy oraz inne usprawnienia. Owszem zdarzają się pewne awarie czy wpadki, ale pan Piotrek szybko stara się wszystko naprawić. Ostatnio został też wymieniony server główny i pojawiły się pewne problemy związane z wyświetlaniem stron czy dostępem do poczty. Okazało się iż serwer ten był skonfigurowany pod firmę i blokował wszystkie strony i rzeczy które mogą rozpraszać pracownika. Wystarczyła tylko wiadomość i te "niedogodności" zniknęły. Pragnę również zauważyć iż kontakt z serwisem jest bardzo dogodny czy to przez gg czy tel. Szybka reakcja i problem zostaje rozwiązany. Wszystkie planowane wyłączenia oraz inne możliwe zaniki sieci są ogłaszane przez internet przez czytelne informacje, które należy potwierdzić. Jestem zadowolony z dotychczasowej naszej "współpracy". Wspomnę iż jeśli ktoś chce spróbować może zamówić miesięczny test sprzętu i neta za darmo.
A to mój test szybkości: http://www.speedtest.net/result/1496905143.png

O cenach nie wspominam bo są bardzo konkurencyjne i nie wygórowane.
CytujZgłoś
czwartek
22 września 2011
22:44

sapper
A czy prędkość transferu jest cały czas na tym samym poziomie, czy bywa że spada poniżej tych 11 Mb? Np. w czasie złych warunków atmosferycznych?
CytujZgłoś
Strony: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe