Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
Internet w Jasienicy
Strony: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Autor Treść
piatek
17 lutego 2012
20:05

Gość: ten drugi
Temat: Internet w Jasienicy
sapper napisał(a):A czy prędkość transferu jest cały czas na tym samym poziomie, czy bywa że spada poniżej tych 11 Mb? Np. w czasie złych warunków atmosferycznych?
spada, to logiczne, ale działa stabilnie
CytujZgłoś
piatek
24 lutego 2012
21:25

Gość: Rudzica pany
Właśnie działa stabilnie, stronki ok, maile ok, p2p ok, kto by się speedtestem przejmował ważne że się ładuje szybko
CytujZgłoś
czwartek
01 marca 2012
13:08

Gość: AMD
Mam pytanie do użytkownika miedza, lub kogoś kto się orientuje w temacie.

Mam łącze TP i około 3 km do centralki. Chodzi tylko 2 mb/s. Kiedyś zwiększyłem do 6 mb/s, ale uzyskiwał synchronizację tylko na 3 - 4 mb/s, więc wróciłem do niższej prędkości.

Przy autobusowym przystanku Podleśny jest taka duża skrzynka TP, do której mam odległość około 1 km. Czy jest taka możliwość, że TP mogłaby mnie przełączyć do tej centralki (czy jak to się tam nazywa?) i wtedy moja linia miałaby zdecydowanie lepsze parametry?
CytujZgłoś
czwartek
01 marca 2012
13:48

Gość: zorro
Szafa TP to wyłącznie rozdzielnia I klasy połączenia do II klasy. I klasa - magistrala z centrali TP (w Jasienicy na poczcie jest jedynie). II klasa - z szafy do puszki (w piwnicy, na słupie) III klasa - od puszki do gniazdka.
Wg mnie jesteś i tak podpięty pod tą szafę, do której z centrali leci wszystko kablem miedzianym, powodującym straty transferu. Policz odległość od centrali do najbliższego słupa, do którego jesteś podpięty, zrozumiesz skąd strata.
W miastach są szafy ONU FTTB, z nich rozdzielany jest sygnał do abonentów, co skraca odległość (szafa ma centralę i rozdzielnię), do szafy podpięty jest światłowód, który praktycznie nie ma żadnych strat.

pozdro

PS Podłącz się do tego, o którym głosno na forum, ja nie żałuję :)
CytujZgłoś
piatek
02 marca 2012
12:56

Dzięki za wyjaśnienie zorro! :)

Zatem, albo pozostać przy 2 mb/s, albo Multi-Net...

Na inwestycje ze strony TP chyba nie ma co liczyć :(
CytujZgłoś
piatek
02 marca 2012
16:18

Gość: Z Jasienicy
Gość: AMD napisał(a):Dzięki za wyjaśnienie zorro! :)

Zatem, albo pozostać przy 2 mb/s, albo Multi-Net...

Na inwestycje ze strony TP chyba nie ma co liczyć :(

TP dobrze działa w miastach, tu za duże straty, jak napisano poprzednio.

Ja mam wspomniany net, zobacz, piątek godz. 16, czyli prawie szczytowa godzina jak na net, a wynik? Zobacz...

http://www.speedtest.net/result/1808833195.png
CytujZgłoś
piatek
02 marca 2012
22:19

Gość: marcin.gawlas
Miło mi poinformować, że uruchomiliśmy punkty nadawcze w Jasienicy zasięg od Rola do granic Wapienicy, a także punkty nadawcze przy Strumieńskiej w Jasienicy od Rudzicy aż do Kurników. W przyszłym tygodniu uruchamiamy Jaworze Średnie oraz ul. Bielską w Jaworzu, a także Wybrabowice w Jasienicy oraz Łazy od strony Świętoszówki. Zapraszamy na darmowe testowanie łącza. Multi-net
CytujZgłoś
sobota
03 marca 2012
10:15

Grzesiec
Brawo Marcin, internet śmiga super ;)
CytujZgłoś
sobota
03 marca 2012
11:12

miedza
I to jest obiektywna opinia Grześka, pod którą ja podpisuję się obiema ręcami! Oby tak dalej, nawet w BB takiego neta nie mają :D
CytujZgłoś
sobota
03 marca 2012
21:38

Gość: zbh
Wpis został zablokowany przez administratora z powodu naruszenia zasad regulaminu.
CytujZgłoś
sobota
03 marca 2012
21:45

Gość: Net
Chciałbym za darmo przetestować łącze pana Gawlasa,proszę o dane do możliwości sprawdzenia powyższego netu
CytujZgłoś
sobota
03 marca 2012
22:47

Gość: warning
Musisz zajrzeć na ich stronę, lub poszukać w wyszukiwarce. Nie wolno takich rzeczy na forum podawać, posty są blokowane przez modera - regulamin!
CytujZgłoś
poniedziałek
05 marca 2012
10:04

Gość: jan
a czy maja strone internetowa? w linku podanym przez Gawlasa jest jakaś strona ale nie ma na niej nic o internecie...
CytujZgłoś
poniedziałek
05 marca 2012
11:41

Gość: gosciuuu
najlepszy net w okolicy to intertell, mam juz od jakiś 7-8 lat, na poczatku moze bylo troche awarii ale teraz juz sie ulepszyli i przez ostatni rok ani jednej, zero limitow, wieczorami nie zwalnia i tanio - 8mb za 57 zl.
CytujZgłoś
poniedziałek
05 marca 2012
16:43

Gość: ...
Gość: jan napisał(a):a czy maja strone internetowa? w linku podanym przez Gawlasa jest jakaś strona ale nie ma na niej nic o internecie...
http://www.multi-net.eu/index.php
CytujZgłoś
środa
21 marca 2012
10:56

Co tam słychać w sprawie nowych nadajników Multi-Net'u? Czy udało się uruchomić wszystkie lokalizacje, które zapowiadał Pan Marcin? (Jaworze Średnie oraz ul. Bielską w Jaworzu, Wygrabowice w Jasienicy, Łazy od strony Świętoszówki)
CytujZgłoś
środa
28 marca 2012
11:08

Gość: zwykły
Wczora u sąsiada był proboszcz z firmą co to na kościele mo nadajniki. Proboszcz załatwioł u niego na dachu coś. Jo się pytom czy to wypada żeby piniędzy szukakać księdzu tak i pomagać jednej firmie a drugą wyrzucać z Łazów. Panie Gawlas to je nasza Gmina właśnie dla wybranych i układnych to se pan zapamiętaj
CytujZgłoś
środa
28 marca 2012
23:35

Gość: To ja
Gość: zwykły napisał(a):Wczora u sąsiada był proboszcz z firmą co to na kościele mo nadajniki. Proboszcz załatwioł u niego na dachu coś. Jo się pytom czy to wypada żeby piniędzy szukakać księdzu tak i pomagać jednej firmie a drugą wyrzucać z Łazów. Panie Gawlas to je nasza Gmina właśnie dla wybranych i układnych to se pan zapamiętaj
Polecam film 'Czarny', o kościele i księżach.
Bardzo mocny i prawdziwy, niestety dla katolików...
http://www.filmweb.pl/film/Czarny-2008-489211
CytujZgłoś
piatek
30 marca 2012
01:56

Gość: Steve
Gość: Kasia napisał(a):Miałam Play - oddałam, trasfer makabryczny, wiesza się, w dalszych zakątkach Jasienicy brak sieci. Mam T-Mobile (Era) Blue Connect, nie narzekam, po testach miałam czasem nawet 4 mega... Zasięg pełny.
"Choć może powinniśmy się trochę wtdzsyić tego, że zblizamy się do niemieckich standardf3w bezradności przy ataku zimy."No właśnie. Dzis rano tez tak myślałam. Zanim to się stało w Muensterze to myślałam, ze coś takiego to co najwyżej w Polsce i dalej na wschf3d jest możliwe:) Dobrze trochę spaść z tronu niemieckiej zarozumiałości.
CytujZgłoś
piatek
30 marca 2012
20:17

Gość: marcin.gawlas
Witam. Uruchomiliśmy nadajniki na Jaworze Średnie i Cieszyńską. W przyszłym tygodniu uruchamiamy nadajnik na Grabince w Międzyrzeczu Górnym obejmie całe Międzyrzecze Górne. Trwają rozmowy nad dwoma nadajnikami w Dolnym do dwóch tygodni będę znał wyniki. W przyszłym tygodniu uruchomimy maszt w Roztropicach zasięgiem obejmie Roztropice część Rudzicy, Wieszcząt, Bielowicka i Łazów, a także Iłownicy i Pierśca oraz Kowali. Dziś uruchomiliśmy dwa nadajniki w Bronowie. Cały Bronów jest już w zasięgu sieci Multi-net - chodzi nawet 12 mega na 5 uploadu. W Jaworzu zakończyliśmy fundamentowanie pod 28 metrowy maszt, który zasięgiem obejmie Wapienicę, Stare Bielsko, Aleksandrowice, całe Jaworze z wyjątkiem Nałęża, Łazy od strony południowej, całą Jasienicę zachodnią, Wygrabowice, Międzyrzecze od strony Południowej, Kępę Mazańcowicką. Planowane uruchomienie masztu 8 maja 2012. Pozdrawiam i zapraszam na testy naszego internetu.
CytujZgłoś
Strony: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe