Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
SAMORZĄDOWY INFORMATOR SMS - alerty
Strony: 1
Autor Treść
poniedziałek
24 października 2011
15:00

miedza
Temat: SAMORZĄDOWY INFORMATOR SMS - alerty
Witam, ostatnio troszkę grzebiąc w sieci znalazłem usługę SISMS, która jest najnowocześniejszą oraz jedyną w Polsce usługa dla Jednostek Samorządów Terytorialnych służącą do bezpośredniego ostrzegania i informowania mieszkańców za pomocą telefonów komórkowych. Z naszej w miarę bliskiej okolicy usługe taką ma uruchomiona Porabka z podziałem na Bujaków, Czaniec, Kobiernice itd. Bielsko Biała takiej usługi nie ma uruchomionej, nasza gmina Jasienica - także nie. Po wybraniu w opcji szukaj naszej gminy pojawia się komunikat: GMINA JASIENICA NIE JEST OBECNIE AKTYWNA, Jeśli chcesz, aby Twoja Gmina była aktywna, zadzwoń do Urzędu Gminy i powiedz o Systemie wczesnego ostrzegania mieszkańców SISMS! Gdy gmina będzie aktywna, będziesz mógł się zarejestrować wysyłając wiadomość tak.sbi05 na numer 661-000-112. System Samorządowy Informator SMS daje władzom samorządowym możliwość: ostrzegania przed zagrożeniami (zarządzanie kryzysowe), przesyłania wiadomości podnoszących jakość życia mieszkańców, podniesienia poziomu bezpieczeństwa mieszkańców, zarządzania komunikacją wewnętrzną; System informuje mieszkańców o: zagrożeniach - wichury, powodzie, śnieżyce, katastrofy, epidemie, awariach i remontach - pęknięta rura i brak wody, brak ciepła, droga zamknięta z powodu remontu, imprezach - kulturalnych, sportowych, turystycznych i akcjach organizowanych przez Gminę, i wiele innych - np. sesje Rady lub posiedzenia komisji w ważnych sprawach. Projekt ten jest współfinansowane ze Środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. więcej szczegółów tutaj: http://www.sisms.pl/pl/glowna.html Trzeba nacisnąć Urząd :) Krzysiek
CytujZgłoś
wtorek
25 października 2011
09:01

Gość: czdz
Czechowice także ma tą usługę - podobno działa dobrze ;)
CytujZgłoś
wtorek
25 października 2011
15:50

miedza
Witam, byłem w Urzędzie Gminy, Wójta nie zastałem, rozmawiałem w tej sprawie z panią Sekretarz. Dowiedziałem się, że prędzej czy później taka usługa zostanie uruchomiona, bo 'musi', technika i potrzeby idą w tym kierunku, jednakże w obecnej chwili Urząd skoncentrowany jest we wdrażanie e-urzędu. Wprowadzanie e-urzędu moim zdaniem nie koliduje z wdrożeniem systemu ostrzegawczo-informacyjnego SISMS, są to dwie niezależne opcje. Własny wniosek złożyłem do biura podawczego w tym temacie, może pozostali urzędnicy bardziej otwarcie podejdą do tego pomysłu, gdy pismo nabierze urzędowego obiegu - czas pokaże.

Krzysiek
CytujZgłoś
piatek
28 października 2011
16:19

Gość: halo
to jest system, który nie jest rozwijany od początku swojego istnienia. bazuje tylko na smsach a gmina kupuje na wejściu jakąś masę smsów a potem ma problem, bo ludzie się nie rejestrują a tu kupione jest na wejściu 50000 smsów za 30 tysięcy. są już lepsze rozwiązania niż sisms, które dają możliwość tworzenia nie tylko wiadomości sms. podniecanie się sismsem to jak podniecaniem się nokią sprzed 5 lat. kto pamięta jaki miał wtedy telefon i kto wtedy słyszał o ipodach czy ipadach?
CytujZgłoś
piatek
28 października 2011
17:02

Gość: koko
A jaki to system ten inny? Zapodaj :)
CytujZgłoś
piatek
28 października 2011
22:49

Gość: googli nie masz?
a co googli nie masz? wpisz powiadamianie mieszkańców i zobacz co mają inne gminy i sam porozkminiaj temat.
CytujZgłoś
sobota
29 października 2011
09:58

Gość: a po co je forum
Gość: googli nie masz? napisał(a):a co googli nie masz? wpisz powiadamianie mieszkańców i zobacz co mają inne gminy i sam porozkminiaj temat.
Te, synek - a na co jest forum, takis dupny pyskacz a skopiować artykułu z gugli nie umisz nawet skopiować, szczekaczu internetowy. Idź lepij na jabola niż zaśmiecać wątek pustymi postami, łosiu.
CytujZgłoś
środa
02 listopada 2011
09:01

Gość: inny gość
wpisałem tą frazę w google, i wyskakują gminy, które korzystają z jakiegoś systemu Alcetel.
Wydaje się całkiem dobry, mają fajną stronkę www.alcetel.pl, pytanie tylko ile kosztują...
CytujZgłoś
środa
02 listopada 2011
14:06

Gość: gość
Jest kilka firm posiadających tą usługę, ceny kształtują się na podobnych poziomach. To jak Coca Cola vs Pepsi Cola. Cen w internecie usług nie znajdziemy, jedynie po kontakcie z przedstawicielem handlowym możemy wiedzieć więcej - ale takowy rozmawia jedynie z urzędnikami.
CytujZgłoś
czwartek
10 listopada 2011
11:03

Gość: boombel
Gość: halo napisał(a):to jest system, który nie jest rozwijany od początku swojego istnienia. bazuje tylko na smsach a gmina kupuje na wejściu jakąś masę smsów a potem ma problem, bo ludzie się nie rejestrują a tu kupione jest na wejściu 50000 smsów za 30 tysięcy. są już lepsze rozwiązania niż sisms, które dają możliwość tworzenia nie tylko wiadomości sms. podniecanie się sismsem to jak podniecaniem się nokią sprzed 5 lat. kto pamięta jaki miał wtedy telefon i kto wtedy słyszał o ipodach czy ipadach?
Zastanawiam się tylko skąd szanowny forumowicz zaczerpnął takie informacje o simsach (?) i jaki ma cel w poniższej reklamie alcetela ....??
CytujZgłoś
niedziela
27 listopada 2011
11:58

miedza
Witam, nad usługą w Gminie debatowano jakis czas temu, docelowo zostanie ona u nas wdrożona, jednak jeszcze nie teraz, gdyż nie ma na to środków - jak napisał w odpowiedzi na wniosek Wójt.
CytujZgłoś
sobota
28 stycznia 2012
21:39

Gość: Marek
Jeśli jest tak jak piszecie o tych 30 tys. to ten SISMS jest strasznie drogi!

Wiem o dwóch konkurencyjnych rozwiązaniach. Jeden to wspomniany Alcetel, a drugi to WeConnect. Ten drugi ma dodatkowo wysyłkę email, co jest fajne, bo nie o wszystkim chciałbym dostawać SMS. Ale dokładnych cen nie znam ani jednego ani drugiego.
CytujZgłoś
niedziela
29 stycznia 2012
12:23

Gość: qwerty
Gość: Marek napisał(a):Jeśli jest tak jak piszecie o tych 30 tys. to ten SISMS jest strasznie drogi!

Wiem o dwóch konkurencyjnych rozwiązaniach. Jeden to wspomniany Alcetel, a drugi to WeConnect. Ten drugi ma dodatkowo wysyłkę email, co jest fajne, bo nie o wszystkim chciałbym dostawać SMS. Ale dokładnych cen nie znam ani jednego ani drugiego.

W zasadzie ceny wszystkich providerów są podobne. Gmina powinna się czymś takim zainteresować, nie koniecznie akurat wspomnianej firmy, ale jakiejkolwiek. Zabita dechami Porąbka to ma, to nasza silna gmina ma nie mieć?
CytujZgłoś
Strony: 1
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe