Dzisiaj ![]() Możliwe burze 28° C |
śr. ![]() Bezchmurnie 25° C |
czw. ![]() Możliwe opady deszczu 21° C |
pt. ![]() Liczne przejaśnienia 18° C |
| Autor | Treść |
|---|---|
| czwartek 08 września 2011 11:44 Gość: Będę mamą |
Temat: Gdzie rodzić, który szpital? |
| Witam, za parę tygodni będę rodzić, czas rozejrzeć się za szpitalem. Mieszkam w Jasienicy. W Bielsku są 3 szpitale zdaje się, do tego jest jeszcze Skoczów. Czy możecie się podzielić Waszymi doświadczeniami, w miarę świezymi? | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 08 września 2011 13:08 Gość: młoda mama |
| witam serdecznie. ja rodziłam pare tygodni temu. tez nie wiedziałam który szpital wybrać, ale ostatecznie wybrałam Eskulap i nie załuje. opieka wspaniała, miła kulturalna bardzo pomocna, a znieczulenie podczas porodu daje naprawde duzo , a wiem co pisze, bo nie był to mój pierwszy poród i mam porównanie , polecam. | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 08 września 2011 15:20 Gość: kama |
| Ja odradzam Esculap i wszelkie kliniki prywatne. Wszystko jest świetnie dopóki nie ma komplikacji. W sytuacji, gdy coś się dzieje, pogotowie odwozi Cię do szpitala - tym samym wyboru już nie masz. Ja polecam szpital na Wyspiańskiego. | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 12 września 2011 13:58 Gość: ekos |
|
Jeśli chcesz by zadbano o Ciebie, to wybierz Szpital na Wyspiańskiego.
W Wojewódzkim zatroszczą się przede wszystkim o dziecko i jeśli urodzisz bez komplikacji, to będziesz bardzo zadowolona. A co do Esculapa - tam to głównie dzieci się wycina a nie rodzi. |
|
| CytujZgłoś | |
| czwartek 06 października 2011 23:42 Gość: Będę mamą |
| Ja wciąż się waham, termin coraz bliżej. Wojewódzki lub Eskulap... | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 07 października 2011 08:46 Gość: Ja |
| Moja siostra w poniedziałek urodziła córeczkę w Esculapie ,szybko ,sprawnie ,duża pomoc ze strony laekarza jak i położnych ,jest bardzo zadowolona :) Poleca | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 07 października 2011 09:55 Gość: lama |
| Dobrze, że siostrze się udało. Niestety czasami pojawiają się komplikacje :( ... | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 10 października 2011 09:18 Gość: Nina |
| On są teraz już bardzo dobrze wyposażeni i nie korzystają z pomocy szpitali ,rodziłam tam dwoje dzieci( trzecie a w zasadzie pierwsze w wojewódzkim ) i na prawdę polecam ,pełny komfort,opieka profesjonalna i przede wszystkim nikt nie traktuje Cie jak kolejną babę do rodzenia !! Moja koleżanka w zeszłym tygodniu rodziła w Wojewódzkim 20 godzin ,położna cały czas wspominała ,że owszem może pomóc ale to kosztuje ,a tu płacisz 480zł i rodzisz w świetnych warunkach. Ja Cię nie namawiam ,opisuję tylko moje odczucia i więcej do szpitala nie poszłabym rodzić ,zapłacić i tak musisz bo inaczej nikt się tobą nie zajmie a jeszcze traktują Cię jak zło konieczne :( | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 03 listopada 2011 20:49 Gość: kasiaarek72 |
| ja polecam na Wyspiańskiego wspaniałe położne | |
| CytujZgłoś | |
| niedziela 27 listopada 2011 12:01 miedza |
| Moja żona rodziła w wojewódzkim 2 tygodnie temu. Nie moge powiedzieć złego słowa zarówno o szpitalu jak i obsłudze. Na świat przyszedł silny, zdrowy Kordianek :) | |
| CytujZgłoś | |
| wtorek 17 stycznia 2012 14:06 Gość: jotka |
| Witam. Ja polecam klinikę ESCULAP, świetna opieka, fachowa pomoc. Czujesz się tam komfortowo, nie obawiasz się że będą traktować cię jak piąte koło u wozu. POLECAM | |
| CytujZgłoś | |
| wtorek 17 stycznia 2012 14:49 Gość: Eliza |
| ja takze wybralam esculap!!!! 2 dziecko i bez porównania z wojewodzkim... świetna klinika, zadbana, lekarze się troszczą. Polecam | |
| CytujZgłoś | |
| wtorek 17 stycznia 2012 18:49 Gość: mama |
| Na Eskulap szkoda 500 zł płacić, wolę dziecku kupić więcej ubranek. Kiedyś kobiety rodziły w domu, teraz w szpitalach, ja rodziłam 5 miesięcy temu w wojewódzkim - bardzo miła obsługa i fachowość, absolutnie nie byłam piątym kołem u wozu, gdybym miała znów wybierac - także wybrałabym ten szpital z widokiem na góry :) | |
| CytujZgłoś |