Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
Kiedy nowy proboszcz?
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Autor Treść
środa
10 sierpnia 2011
14:07

Gość: an
Temat: Kiedy nowy proboszcz?
Czy ktoś z Was orientuje się w sprawie objęcia probostwa przez nowego proboszcza? Mowa o Jasienicy. W innych miejscowościach nowi księża już pracują dlatego zastanawiam się, czy jest to kwestia umowna czy powinno to nastąpić w jakimś przedziale czasowym.
CytujZgłoś
środa
10 sierpnia 2011
17:46

Gość: ...
Podobno końcem sierpnia. Było już na ten temat pisane
CytujZgłoś
czwartek
11 sierpnia 2011
11:20

Gość: g
Dziękuję.
CytujZgłoś
czwartek
18 sierpnia 2011
22:13

Gość: ja
zatesknicie za starym proboszczem. nowy przychodzi ze starego bielska
CytujZgłoś
piatek
19 sierpnia 2011
08:30

Gość: ...
Na jasienicy i na stronie diecezji pisało że Zaborza.
Ks. Siemianowski Zygmunt będzie nowym proboszczem w Jasienicy. Były proboszcz Ks. Oleksik Alojzy przeszedł na emeryturę. Z informacji zawartych na stronie Diecezji Bielsko-Żywieckiej, że Ks. Siemianowski Zygmunt wcześniej był proboszczem Zaborza.
CytujZgłoś
piatek
19 sierpnia 2011
22:49

Gość: jam
Oczywiście, że z Zaborza - sam proboszcz o tym mówił. Wszystko kiedyś się kończy...
CytujZgłoś
sobota
20 sierpnia 2011
09:25

Gość: j
ks adam ze starego bielska
CytujZgłoś
sobota
20 sierpnia 2011
11:55

Gość: ja
ks. zygmunt idzie do starego bielska: http://www.stare.bielsko.opoka.org.pl/zmiana-na-stanowisku-proboszcza-naszej-parafii
CytujZgłoś
sobota
20 sierpnia 2011
14:59

Grzesiec
Dziękuję czytelnikom czujność. Serdecznie pozdrawiam
CytujZgłoś
poniedziałek
22 sierpnia 2011
20:30

Gość: Parafianka
Ks. Adam odchodzi ze starego bielska i chyba nikt nie będzie za Nim płakał...resztę przemilczę.
CytujZgłoś
poniedziałek
22 sierpnia 2011
21:17

Gość: Parafianin
A ja się bardzo cieszę, że przychodzi ks.Adam. Mam nadzieję, że to tylko dobrze dla naszej społeczności. Sądzę, że parafinie z naszej wsi przyjmą go serdecznie. Parafianko, mam nadzieję, że przeżyjesz to jakoś, ale zawsze możesz swoją postawę zmienić ...
CytujZgłoś
wtorek
23 sierpnia 2011
13:38

Gość: am
...a ja tam zaczynam się obawiać, bo jeśli on był w starym bielsku to ponoć nic tylko wołał, że mało i mało... zobaczymy, nie uprzedzajmy się...
CytujZgłoś
środa
24 sierpnia 2011
13:04

Gość: Gość
Witam, proszę nie pisać takich totalnych bzdur, że ksiądz Adam wołał, że mało, mało. Jest wspaniałym człowiekiem, spowiednikiem, bardzo proszę Przyjmijcie księdza Adama w Waszej parafii w Jasienicy serdecznie, chciałbym jeszcze raz na łamach tego forum podziękować księdzu Adamowi za rok pracy w Starym Bielsku, szkoda że rok.
Księdza Zygmunta przyjmiemy bardzo serdecznie.
Pozdrawiam, parafianin ze Starego Bielska
CytujZgłoś
środa
24 sierpnia 2011
13:10

Jeszcze jedno sprawdzałem na stronie internetowej parafii, że powitanie nowego proboszcza w Jasienicy nastapi w niedziele 28.08 o godz 9.00
CytujZgłoś
środa
24 sierpnia 2011
14:37

Gość: ajk
Oczywiście, że wszyscy przyjmą go pewnie serdecznie. Nie rozumiem tylko, że jego bielscy parafianie mają takie odmienne zdanie na temat jednego człowieka. Dla jednych jest cudownym człowiekiem a inni deklarują, że tęsknić nie będą. Ja nikomu nie relacjonuję na ucho swojego życia, więc najważniejsze, żeby był po prostu normalnym, dobrym nie nastawionym na zysk człowiekiem, a najmniej ważne jest, jak spowiada.
CytujZgłoś
piatek
26 sierpnia 2011
11:09

Gość: m11
Czy to normalne ze jeszcze nie zostal oficjalnie przedstawiony parafianom a juz przewraca probostwo do gory nogami?
CytujZgłoś
piatek
26 sierpnia 2011
15:11

powitanie nowego proboszcza w Jasienicy nastapi w niedziele 28.08 o godz 9.00
CytujZgłoś
piatek
26 sierpnia 2011
15:15

Co masz na myśli mówiąc, że przewraca probostwo do góry nogami? Pytam z ciekawości, nie staję w obronie.
CytujZgłoś
piatek
26 sierpnia 2011
15:18

Gość: Ja
No raczej!! To podjedz sobie pod Kościół! Cały dzień tam się coś dzieje!! Samochód dostawczy za samochodem!!
CytujZgłoś
piatek
26 sierpnia 2011
15:42

Wiesz, no jakby na to nie patrzeć to przeprowadzka jak każda inna. Normalne jest też chyba to, że pewnie probostwo było remontowane, no bo cóż w tym dziwnego, że odświeża się probostwo po poprzednim właścicielu? Nie przesadzajmy.
CytujZgłoś
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe