Dzisiaj ![]() Możliwe burze 28° C |
śr. ![]() Bezchmurnie 25° C |
czw. ![]() Możliwe opady deszczu 21° C |
pt. ![]() Liczne przejaśnienia 18° C |
| Autor | Treść |
|---|---|
| środa 10 sierpnia 2011 14:07 Gość: an |
Temat: Kiedy nowy proboszcz? |
| Czy ktoś z Was orientuje się w sprawie objęcia probostwa przez nowego proboszcza? Mowa o Jasienicy. W innych miejscowościach nowi księża już pracują dlatego zastanawiam się, czy jest to kwestia umowna czy powinno to nastąpić w jakimś przedziale czasowym. | |
| CytujZgłoś | |
| środa 10 sierpnia 2011 17:46 Gość: ... |
| Podobno końcem sierpnia. Było już na ten temat pisane | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 11 sierpnia 2011 11:20 Gość: g |
| Dziękuję. | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 18 sierpnia 2011 22:13 Gość: ja |
| zatesknicie za starym proboszczem. nowy przychodzi ze starego bielska | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 19 sierpnia 2011 08:30 Gość: ... |
|
Na jasienicy i na stronie diecezji pisało że Zaborza.
Ks. Siemianowski Zygmunt będzie nowym proboszczem w Jasienicy. Były proboszcz Ks. Oleksik Alojzy przeszedł na emeryturę. Z informacji zawartych na stronie Diecezji Bielsko-Żywieckiej, że Ks. Siemianowski Zygmunt wcześniej był proboszczem Zaborza. |
|
| CytujZgłoś | |
| piatek 19 sierpnia 2011 22:49 Gość: jam |
| Oczywiście, że z Zaborza - sam proboszcz o tym mówił. Wszystko kiedyś się kończy... | |
| CytujZgłoś | |
| sobota 20 sierpnia 2011 09:25 Gość: j |
| ks adam ze starego bielska | |
| CytujZgłoś | |
| sobota 20 sierpnia 2011 11:55 Gość: ja |
| ks. zygmunt idzie do starego bielska: http://www.stare.bielsko.opoka.org.pl/zmiana-na-stanowisku-proboszcza-naszej-parafii | |
| CytujZgłoś | |
| sobota 20 sierpnia 2011 14:59 Grzesiec |
| Dziękuję czytelnikom czujność. Serdecznie pozdrawiam | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 22 sierpnia 2011 20:30 Gość: Parafianka |
| Ks. Adam odchodzi ze starego bielska i chyba nikt nie będzie za Nim płakał...resztę przemilczę. | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 22 sierpnia 2011 21:17 Gość: Parafianin |
| A ja się bardzo cieszę, że przychodzi ks.Adam. Mam nadzieję, że to tylko dobrze dla naszej społeczności. Sądzę, że parafinie z naszej wsi przyjmą go serdecznie. Parafianko, mam nadzieję, że przeżyjesz to jakoś, ale zawsze możesz swoją postawę zmienić ... | |
| CytujZgłoś | |
| wtorek 23 sierpnia 2011 13:38 Gość: am |
| ...a ja tam zaczynam się obawiać, bo jeśli on był w starym bielsku to ponoć nic tylko wołał, że mało i mało... zobaczymy, nie uprzedzajmy się... | |
| CytujZgłoś | |
| środa 24 sierpnia 2011 13:04 Gość: Gość |
|
Witam, proszę nie pisać takich totalnych bzdur, że ksiądz Adam wołał, że mało, mało. Jest wspaniałym człowiekiem, spowiednikiem, bardzo proszę Przyjmijcie księdza Adama w Waszej parafii w Jasienicy serdecznie, chciałbym jeszcze raz na łamach tego forum podziękować księdzu Adamowi za rok pracy w Starym Bielsku, szkoda że rok.
Księdza Zygmunta przyjmiemy bardzo serdecznie. Pozdrawiam, parafianin ze Starego Bielska |
|
| CytujZgłoś | |
| środa 24 sierpnia 2011 13:10 Gość: Gość |
| Jeszcze jedno sprawdzałem na stronie internetowej parafii, że powitanie nowego proboszcza w Jasienicy nastapi w niedziele 28.08 o godz 9.00 | |
| CytujZgłoś | |
| środa 24 sierpnia 2011 14:37 Gość: ajk |
| Oczywiście, że wszyscy przyjmą go pewnie serdecznie. Nie rozumiem tylko, że jego bielscy parafianie mają takie odmienne zdanie na temat jednego człowieka. Dla jednych jest cudownym człowiekiem a inni deklarują, że tęsknić nie będą. Ja nikomu nie relacjonuję na ucho swojego życia, więc najważniejsze, żeby był po prostu normalnym, dobrym nie nastawionym na zysk człowiekiem, a najmniej ważne jest, jak spowiada. | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 26 sierpnia 2011 11:09 Gość: m11 |
| Czy to normalne ze jeszcze nie zostal oficjalnie przedstawiony parafianom a juz przewraca probostwo do gory nogami? | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 26 sierpnia 2011 15:11 Gość: Gość |
| powitanie nowego proboszcza w Jasienicy nastapi w niedziele 28.08 o godz 9.00 | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 26 sierpnia 2011 15:15 Gość: am |
| Co masz na myśli mówiąc, że przewraca probostwo do góry nogami? Pytam z ciekawości, nie staję w obronie. | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 26 sierpnia 2011 15:18 Gość: Ja |
| No raczej!! To podjedz sobie pod Kościół! Cały dzień tam się coś dzieje!! Samochód dostawczy za samochodem!! | |
| CytujZgłoś | |
| piatek 26 sierpnia 2011 15:42 Gość: am |
| Wiesz, no jakby na to nie patrzeć to przeprowadzka jak każda inna. Normalne jest też chyba to, że pewnie probostwo było remontowane, no bo cóż w tym dziwnego, że odświeża się probostwo po poprzednim właścicielu? Nie przesadzajmy. | |
| CytujZgłoś |