Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
Internet w Jasienicy
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 >
Autor Treść
czwartek
02 czerwca 2011
21:23

Gość: ...
Temat: Internet w Jasienicy
Mam pytanie jakiego usług dostawcy internetu korzystacie. Ja mam iPlus (od 1,5 roku) i ostatnio jakiś dramat!!! Czy Wy też mcie problemy z jakością sygnału? Co radzicie? Proszę o porady Dziękuję za informacje w tej sprawie.
CytujZgłoś
czwartek
02 czerwca 2011
21:48

jano
witam ja korzystam z sieci radiowej dostepnej praktycznie w całej gminie płace 56 zl za 6mb zasiek ok p2p odblokowane naprawde polecam www.intertell.pl
CytujZgłoś
czwartek
02 czerwca 2011
21:54

Gość: Jarek
Ja chciałem z telekomunikacji neostradę ale niestety nie mają kasy na podłączenie neta podobno centrala jest stara a pieniędzy na inwestycje nie mają :( u mnie intertell nie ma zasięgu ,byli sprawdzić ..
CytujZgłoś
czwartek
02 czerwca 2011
22:45

miedza
I-plus to faktycznie tutaj słabizna. Akurat pracuję w tej branży i Plus rozpoczął kolejną fazę rozbudowywania nadajników do UMTS w miejscowościach, gdzie takowego zasięgu jeszcze nie ma lub urządzenia GSM symuluja pracę 3G jak EDGE na przykład. Przyjdzie czas i na naszą gminę - kiedy nie wiem.
Co do tepsy - złe informacje otrzymałeś, w budynku poczty jest nowoczesna centrala Siemens EWSD posiadająca wszystkie usługi, możliwośc wyciągnięcia netu dla pojedynczego abonenta to min. 6 mega! Im się nie chce specjalnie stawiac kilku słupów i ciągnąć linię dla jednego potencjalnego abonenta z cyrografem na rok.
EWSD budowałem tutaj (i w całym bielskiem) w 1995 roku, od tego czasu było parę rozszerzeń i rozbudów centrali. Sieć abonencka od podstaw był tu budowana dla nowej centrali w 1996 roku przez firmę Telekros, której byłem pracownikiem, może ktoś kojarzy. Miło wspominam budowanie sieci w Jasienicy, tutaj "szczególnie" nowi abonenci nas gościli, giedy pukaliśmy do drzwi z gniazdkiem po 20 latach czekania na telefon TP. To były czasy...
BTW - doszły mnie słuchy, że w niedługim czasie ma pojawić się u nas dostawca radiówki z Rudzicy, może ktoś wie coś więcej?
CytujZgłoś
piatek
03 czerwca 2011
15:25

Gość: Jan
Podobno były naczelny regionu - Marcin Gawlas buduje nową sieć bezprzewodowego internetu, ale czy już coś działa to nie wiem...
CytujZgłoś
piatek
03 czerwca 2011
18:57

Gość: jego klijęt
dajcie spokój już nigdy nie bede kożystał z usług tego człowieka to co on robi to dramat jakość do bani zero terminu i jakichkolwiek poczuwań do odpowiedzialności za swoje błędy jak jego internet ma tak wyglądać jak filmowanie to ja przepraszam ale niech się nawet nie zabiera za jego rozprowadzanie
CytujZgłoś
niedziela
05 czerwca 2011
09:39

Gość: mirek
Po raz kolejny pewna grupa zazdrosnych i zakompleksionych baranów próbuje poprzez takie narzędzia jak forum oszkalować osobę, której nie lubią jak śmiem twierdzić "za to że nie dawał się łatwo naciskom". Wedle wiedzy jaką posiadam na dzień dzisiejszy to pan M.G w rozbudowie swojego nowego pomysłu stosuje sprzęt najmowszej technologi stosowanej w naszym kraju i do tego buduje maszty na bardzo wysoko usytuowanych punktach w gminie Jaworze co pozwoli mu na świetny i bez przeszkodowy przesył sygnału w najbardziej oddalone zakątki w gminie Jasienica i Jaworze . pozdrawiam
CytujZgłoś
niedziela
05 czerwca 2011
11:17

Gość: marcin.gawlas
Każdy marketingowiec, który zna się na rzeczy, dobrze wie, że nie ważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne żeby mówili... A zatem na wstępie zapraszam na stronę www.mhdstudio.pl jeśli ktoś jest zainteresowany ofertą usług fotograficznych lub filmowych - proszę ocenić samemu nasze umiejętności. Nie przypominam sobie, żeby którykolwiek z moich klientów był niezadowolony z jakości, lub żebym nie poczuwał się do odpowiedzialności za zlecenia - wręcz przeciwnie klienci, którzy zwracają uwagę że coś chcieliby inaczej zrobić lub poprawić mają w cenie wliczone wszystkie zmiany, aż do momentu, w którym będą usatysfakcjonowani. Co się tyczy terminów oddania filmów to jeśli klient zwleka z dostarczeniem materiałów typu zdjęcia, wyborem muzyki, ustaleniem montażu lub płatnościami to nie może może się dziwić, że potem czas oczekiwania się wydłuża, gdyż warunkiem rozpoczęcia montażu jest dopełnienie obowiązków klienta w tym względzie. Wszystko jest jasno i przejrzyście opisane w umowie. Obecnie HDSTUDIO obsługuje medialnie różne imprezy okolicznościowe w całej Polsce i mamy na prawdę dużo pracy, co roku zwiększamy ilość zrealizowanych zleceń dwukrotnie i to świadczy o zadowoleniu naszych klientów, bo dobrze wykonana praca to najlepsza reklama. Tak więc jak mi jakiś klijent wypisuje czarny PR na forum to mogę sądzić, że albo konkurencja stosuje nieczystą grę, albo jest to kolejny przypadek takiej typowo zaściankowej, swoistej życzliwości... Oto mój adres mailowy: marcin.gawlas@interia.pl - Drogi kliencie jeśli jesteś niezadowolony i masz ku temu podstawy skontaktuj się ze mną i zwrócę ci wszystkie pieniądze... Pozdrawiam :))
CytujZgłoś
niedziela
05 czerwca 2011
11:29

Gość: marcin.gawlas
Nowy produkt, który będziemy oferować to internet szerokopasmowy MULTINET. W ciągu 12 miesięcy na terenie Gminy Jasienica, Jaworze i Czechowice-Dz. powstanie 6 dużych masztów z których będziemy dostarczać szybkiego neta prosto ze światłowodów. W przyszłym miesiącu Multinet wystartuje w Jaworzu, Rudzicy, Zabrzegu, Ligocie, Międzyrzeczach do października w całej Jasienicy, całych Łazach, Bierach, może się uda w Mazańcowicach do marca 2013 obejmiemy zasięgiem wszystkie trzy gminy i częściowo gminy ościenne. Jak to będzie chodziło każdy się będzie mógł przekonać montaż i test miesięczny urządzenia gratis. Jakie szybkości? Jaki będziesz miał sygnał taką dostaniesz prędkość? Jakie ceny porównywalne do ofert wszystkich operatorów na naszym rynku. W lipcu 2011 ruszy strona www.multi-net.pl znajdziecie tam Państwo wszystkie szczegóły. Przedsięwzięcie jest dotowane z EU w ramach programu POIG Dostarczenie internetu szerokopasmowego na etapie ostatniej mili 8.4 więc jeśli Unia zaakceptowała ten projekt to myślę, że jest on na prawdę dobrze przemyślany... Pozdrawiam
CytujZgłoś
niedziela
19 czerwca 2011
17:12

Gość: jacek
witam, od 3 miesięcy korzystam z playa-online
śmiga jak ta lala mieszkam w rejonie mc donalda
30zł z limitem 3giga

na testerach predkości http://www.adsl.cz/ ściaganie 1,5mg
CytujZgłoś
niedziela
19 czerwca 2011
21:17

Gość: user
Gość: jacek napisał(a):witam, od 3 miesięcy korzystam z playa-online
śmiga jak ta lala mieszkam w rejonie mc donalda
30zł z limitem 3giga

na testerach predkości http://www.adsl.cz/ ściaganie 1,5mg

1,5 M/b ? I tym się chwalisz? Chyba nigdy nie korzystałeś z netu i nie masz pojęcia jak działać powinien... Sieć z której korzystasz to najsłabsza ze wszystkich "3G" w Polsce...
CytujZgłoś
niedziela
19 czerwca 2011
22:51

Gość: jacek
do domu mi wystarczy, i zaden kmiot nie musi mi na kominie wiercic anteny, mysle ze jak na mobilny net jest wporzo
CytujZgłoś
poniedziałek
20 czerwca 2011
21:23

Gość: Kasia
Miałam Play - oddałam, trasfer makabryczny, wiesza się, w dalszych zakątkach Jasienicy brak sieci. Mam T-Mobile (Era) Blue Connect, nie narzekam, po testach miałam czasem nawet 4 mega... Zasięg pełny.
CytujZgłoś
czwartek
23 czerwca 2011
08:55

Gość: net
Współczuję tym wszystkim,którzy korzystają z komórkowego internetu,to nie jest prawdziwy internet tylko jego namiastka i te żałosne limity...
CytujZgłoś
sobota
30 lipca 2011
21:30

Gość: kolega
jano napisał(a):witam ja korzystam z sieci radiowej dostepnej praktycznie w całej gminie płace 56 zl za 6mb zasiek ok p2p odblokowane naprawde polecam www.intertell.pl
Poproszę o więcej opinii o tym providerze - niewykluczone, że wkrótce z niego skorzystam. Proszę o rzetelne opinie.
CytujZgłoś
sobota
06 sierpnia 2011
22:29

Gość: gość
Podłączam się pod pytanie o Intertell, proszę również o opinie. Mieszkam w Jasienicy, gdzie są nadajniki, czy faktycznie działa to 6 czy 8 mega za tą kasę, jaka jest awaryjność itd itp
CytujZgłoś
środa
10 sierpnia 2011
09:23

Gość: Jarek
Ja mogę wypowiedzieć się tylko w swoim imieniu :
Jak podpisywałem umowę obiecywali cuda ,okazało się jak zwykle : bardzo duża awaryjność, brak kontaktu ( nie odbierali telefonów jak była awaria ,a była często ,rachunki wystawiali bez rekompensaty za dni w których nie miałem netu. Ja osobiście byłem bardzo nie zadowolony a i prędkość też nie była taka jaką obiecywali :( jak dla mnie wielki minus a;e nie sugeruj się jedną opinią.
CytujZgłoś
środa
10 sierpnia 2011
12:56

lola;*
Doradzcie mi proszę jakąś dobrą sieć internetową. Mieszkam w okolicy szkoły w Jasienicy. Oprócz Play;p
CytujZgłoś
wtorek
16 sierpnia 2011
16:14

Gość: Juma
Ja mam internet od p.Gawlasa. Podpisałem umowę na 1 Mb a mam teraz 3 a czasem 8 w cenie 1. Ostatnio mieli kilka awarii co jest denerwujące. Suma-sumarum jestem zadowolony :)
CytujZgłoś
wtorek
16 sierpnia 2011
18:22

Gość: ja
Gość: Juma napisał(a):Ja mam internet od p.Gawlasa. Podpisałem umowę na 1 Mb a mam teraz 3 a czasem 8 w cenie 1. Ostatnio mieli kilka awarii co jest denerwujące. Suma-sumarum jestem zadowolony :)
a jakiś link do niego? Kilka postów wcześniej jest jego wywód, ale odnośnik do stronki jak i cała stronka nic mi nie mówi...
CytujZgłoś
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 >
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe