Dzisiaj ![]() Liczne przejaśnienia 21° C |
niedz. ![]() Liczne przejaśnienia 24° C |
pon. ![]() Liczne przejaśnienia 26° C |
wt. ![]() Możliwe opady deszczu 24° C |
| Autor | Treść |
|---|---|
| środa 01 grudnia 2010 14:05 ja |
Temat: Drogi |
|
Uwagi na temat dróg w naszym rejonie.
Oto pierwsza ograniczenie do 15 ton na Strumieńskiej!!! Więc żegnamy WANNY !!! |
|
| CytujZgłoś | |
| środa 01 grudnia 2010 15:08 Gość: mieszka |
| Jak tam dojazd do jasienicy? czy strumieńską z chyba da się dojechać? w radiu słyszałem że ciężko a musze się jakos z pracy do domu dostać? | |
| CytujZgłoś | |
| środa 01 grudnia 2010 21:24 Gość: sss |
| Drogi nie są niestety rewelacyjne;/ bardzo ciężko się jeździ;/ bezpiecznej jazdy dla wszystkich:) | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 02 grudnia 2010 12:02 Gość: linde |
| nie ma tragedii, spodziewałem się gorzej, prócz cholernych świateł przy Shellu korków nie ma i jest przejezdnie w miare... | |
| CytujZgłoś | |
| czwartek 02 grudnia 2010 13:27 jano |
|
wczoraj wieczorem niestety byla tragedia o kolo godzinny 18 -19
drogi miejscami robiły sie jedno pasowe z zaspami 2 samochody juz sie nie mineły mam takie zapytanie kto odsnieza drogi na terenie rudzicy landeka i iłownicy |
|
| CytujZgłoś | |
| czwartek 02 grudnia 2010 14:02 Gość: Basia |
|
jano napisał(a):wczoraj wieczorem niestety byla tragedia o kolo godzinny 18 -19
drogi miejscami robiły sie jedno pasowe z zaspami 2 samochody juz sie nie mineły mam takie zapytanie kto odsnieza drogi na terenie rudzicy landeka i iłownicy To akurat było extremum pogodynki, śniezyca, wiatr, mróz... Na to nie ma siły, trzeba przeczekać i potem odśnieżać dopiero... Zobaczcie co się dzieje w dużych miastach podczas zimy, tam to jest kataklizm! |
|
| CytujZgłoś | |
| czwartek 02 grudnia 2010 17:50 jano |
|
Gość: Basia napisał(a):jano napisał(a):wczoraj wieczorem niestety byla tragedia o kolo godzinny 18 -19
drogi miejscami robiły sie jedno pasowe z zaspami 2 samochody juz sie nie mineły mam takie zapytanie kto odsnieza drogi na terenie rudzicy landeka i iłownicy To akurat było extremum pogodynki, śniezyca, wiatr, mróz... Na to nie ma siły, trzeba przeczekać i potem odśnieżać dopiero... Zobaczcie co się dzieje w dużych miastach podczas zimy, tam to jest kataklizm! akurat wiem co było w katowicach cyrk na kołkach ale tam chociaz było widac ze piaskarki i plugi starały sie cos robic by nie doprowadzic to totalnej blokady tam nawet na swiatłach panowie z utrzymania ruchu odsniezali droge łopatami a sol sypali z wiaderek bo ciezarowki nie mogly ruszac |
|
| CytujZgłoś | |
| wtorek 07 grudnia 2010 12:37 Gość: driver |
|
uwagi:
- Światła przy stacji shell oraz przy wyjeździe ze stacji.... ludzie i tak jadą na czerwonym bo po co tyle stać.... albo jadą koło mc donalda żeby nie stać i nie korkować, osobiście wysadził bym je granatnikiem..... ( ile to kosztowało? ) - szkoda ze w czasie odwilży drogi boczne nie są odśnieżane, za 2 dni zaś będą 15 centymetrowe lodowe koleiny z których nikt nie wyjedzie jak co roku.... |
|
| CytujZgłoś | |
| środa 08 grudnia 2010 08:51 jano |
|
zamkineta ulica strumienska w Landeku na stawach remont kapitalny
objazd przez bronów ligote |
|
| CytujZgłoś | |
| środa 08 grudnia 2010 22:59 Gość: ja |
| a dzisiaj światła wyłączono!!! wkońcu pomyśleli | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 13 grudnia 2010 13:50 Gość: Mieszkanka |
|
Czy ktoś mi powie kiedy wkońcu nasza gmina się przejmie naszymi drogami.
Przecież to jest jakaś masakra nie odśnieżone są woooogóle koło dworca można zapomnieć o wyjechaniu pod górę a przeciesz tam mieszkaja ludzie i są firmy gdzie tiry i inne samochody osobowe nie są w starnie wyjechać. Ludzie przecież my też chodzimy do pracy szkół przedszkoli i sklepów odśnieżajcie nam tą zapomnianą drogę gdzie co roku jest ta sama tragedia. bo to już jest tragedia. |
|
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 18 kwietnia 2011 21:05 Gość: ja |
| fatum na Strumieńskiej na odcinku Jasienica- Rudzica w ostatnich dniach to 2 dachowania,w piątek potrącenie śmiertelne,a dzisiaj koło baru 9 ktoś chciał poprzesadzać drzewa i też to za wesoło nie wyglądało czy ktoś z gminy planuje coś zmienić na tej ulicy bo ograniczenia nic nie dają. | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 18 kwietnia 2011 22:42 miedza |
| Mieszkańcy górnej części Międzyrzeckiej (Wygrabowice) będą zbierać podpisy pod petycją, aby ograniczyć prędkość pojazdów na odcinku terenu zabudowanego i ustawieniu znaków 'uwaga dzieci'. Zaniesiemy Wójtowi, pożyjemy, zobaczymy :) | |
| CytujZgłoś | |
| środa 20 kwietnia 2011 09:40 jano |
|
w dniu dzisiejszym 20.04.2011 zamkineta ulica strumienska w Landeku na stawach remont kapitalny
objazd przez bronów ligote ciekawe jak dlugo |
|
| CytujZgłoś | |
| środa 20 kwietnia 2011 10:10 rollon |
| Który to już remont tego odcinka? | |
| CytujZgłoś | |
| środa 20 kwietnia 2011 10:37 jano |
| a jeszcze najlepsze to ze w nie dlugim czasie bedzie zamkniety calkowicie most na rzece ciekawe gdzie puszcza potem objazd | |
| CytujZgłoś | |
| środa 20 kwietnia 2011 20:56 miedza |
|
miedza napisał(a):Mieszkańcy górnej części Międzyrzeckiej (Wygrabowice) będą zbierać podpisy pod petycją, aby ograniczyć prędkość pojazdów na odcinku terenu zabudowanego i ustawieniu znaków 'uwaga dzieci' . Zaniesiemy Wójtowi, pożyjemy, zobaczymy :)
Wiatm ponownie, uzbierałem podpisy prawie wszystkich mieszkańców Wygrabowic, jutro zanoszę dokumenty do Gminy i czekamy. Na bieżąco będę Was informował o statusie. pozdrawiam Krzysztof Piegza |
|
| CytujZgłoś | |
| piatek 22 kwietnia 2011 17:27 Gość: M |
|
Gość: ja napisał(a):fatum na Strumieńskiej na odcinku Jasienica- Rudzica w ostatnich dniach to 2 dachowania,w piątek potrącenie śmiertelne,a dzisiaj koło baru 9 ktoś chciał poprzesadzać drzewa i też to za wesoło nie wyglądało czy ktoś z gminy planuje coś zmienić na tej ulicy bo ograniczenia nic nie dają.
Może w tym miejscu powinny powstać garby???Ponieważ nie tylko sklep w pobliżu,ale i szkoła,a tam nierzadko widać rozpędzone auta. |
|
| CytujZgłoś | |
| piatek 22 kwietnia 2011 18:41 Gość: ... |
| Pechowa ostatnio ta Strumieńska. Dzisiaj również na Strumieńskiej była kolizja (wypadek) przy sklepie Euro ok. 7.40. Zderzył się samochód osobowy z samochodem ciężarowym. W tym miejscu jest ograniczenie do 40 km/h. | |
| CytujZgłoś | |
| poniedziałek 02 maja 2011 11:27 miedza |
|
miedza napisał(a):miedza napisał(a):Mieszkańcy górnej części Międzyrzeckiej (Wygrabowice) będą zbierać podpisy pod petycją, aby ograniczyć prędkość pojazdów na odcinku terenu zabudowanego i ustawieniu znaków 'uwaga dzieci'. Zaniesiemy Wójtowi, pożyjemy, zobaczymy :)
Wiatm ponownie, uzbierałem podpisy prawie wszystkich mieszkańców Wygrabowic, jutro zanoszę dokumenty do Gminy i czekamy. Na bieżąco będę Was informował o statusie. pozdrawiam Krzysztof Piegza Dziś dostałem pismo z Gminy - nasza petycja została przekazana Staroście Bielskiemu w dniu 26 kwietnia. Coś się więc dzieje :) K.P. |
|
| CytujZgłoś |