Panel klubowicza
Imieniny obchodzą:

Login:

Hasło:

Nie masz konta? Zarejestruj się.

Przypomnij hasło.

Przeszukaj forum:
Vox Populi
Strony: 1 2 >
Autor Treść
środa
19 maja 2010
22:56

Tomasz
Temat: Vox Populi
Zapraszam wszystkich do dzielenia się opiniami na temat różnych gminnych problemów nurtujących nas wszystkich. Konstruktywna krytyka mile widziana.
CytujZgłoś
środa
19 maja 2010
23:05

Gość: Mariusz
Mam zapytanie dlaczego do jednej niby zalanej piwnicy w Jasienicy 4 razy w ciągu 3 godz byli strażacy z Jasienicy postali pomówili i pojechali nic nie robiąc . Kto kierował tymi działaniami czy tylko nabijali statystykę za nasze podatki.
CytujZgłoś
czwartek
20 maja 2010
12:42

Gość: Tomasz
Pytanie trzeba skierować do strażaków. Mam nadzieję, że na forum znajdzie się jakiś strażak który naświetli nam wszystkim tą sytuację.
CytujZgłoś
czwartek
20 maja 2010
14:07

Gość: Piotr
Coś to nie grało dzwonisz to nie pompują dopiero jak woda odpadnie a dwa domy dalej pompują pytasz czemu tak jest to robią głupie miny albo traktują wszystkich jednakowo a nie u jednego dwa razy dziennie u drugiego nic.
CytujZgłoś
czwartek
20 maja 2010
14:20

Gość: Mariusz
W Mazańcowicach to samo cały czas koło jednego po 2 sam a iny nic
CytujZgłoś
czwartek
20 maja 2010
17:49

Tomasz
Nie chciałbym urazić naszych dzielnych i pomocnych strażaków ale może coś jest w tych wypowiedziach. "Kolesiostwo" przenika wszystkie szczeble władzy(również tej lokalnej najniższego szczebla) czyżby więc Pan Józek pomagał Panu Waldkowi bo razem znają się jak łyse konie ??;) Mam tylko nadzieję że wynika to z ograniczonych funduszy i z racjonalnego podejmowania decyzji na zasadzie "w pierw ratujemy tych bo jest to pilniejsze i poważniejsze, w następnej kolejności pomagamy mniej poszkodowanym". Rozwagi i cierpliwości....
CytujZgłoś
czwartek
20 maja 2010
21:22

Gość: Karol
Za dużo niepotrzebnych przejazdów i szumu w piwnicach 15 cm wody i szum pompuje się po opadach a nie w czasie szkoda paliwa i czasu ludzi od tego jest sztab aby podejmował mądre decyzje a nie hura.Jestem ciekawy ile ta woda będzie kosztowała na pewno masę ale to tak musi być.
CytujZgłoś
piatek
21 maja 2010
10:18

Czy straż jest od sprzątania rzek kto im za to płaci czy to z naszych podatków a darmozjady co do nich należą rzeki mają to w dupie co na to ludzie z gminy .coś tu nie gra
CytujZgłoś
piatek
21 maja 2010
12:43

A czego się spodziewasz po ludziach z gminy ???? Jak pisaliśmy ,że za gminą jest śmietnik bo w kontenerach do segregacji ludzie wrzucają wszystko to zamiast zapobiegać temu woleli zlikwidować kontenery do segregacji i problem dla nich rozwiązany !!!!
CytujZgłoś
piatek
21 maja 2010
14:53

Gość: Staszek
A by trochę woda potargała to by była kasa na remonty drug a tak ludzi wymęczono kasy stracono szumu dużo a powiedzą że w Jasienicy nic nie było bo tak prawdę powiedzieć to to prawda woda jako taka to trwała 2 -4 godz i po sprawie a mieszkam nad rzekom i to widziałem
CytujZgłoś
piatek
21 maja 2010
21:31

Tomasz
Czy nie uważacie że żyjemy w trochę dziwnym kraju skoro myślimy, że jak "będzie woda i trochę poniszczy tego co i tak jest już do du.... to łatwiej będzie dostać kasę na nowe"? Muszę przyznać, że takie myślenie trochę mnie smuci. Może za miast liczyć na "odbudowę po potopie" lepiej zerknąć do skarbca Unii i z tego źródła wyciągnąć trochę pieniędzy na rozbudowę(lub remonty) gminy i poszczególnych wsi...
CytujZgłoś
piatek
21 maja 2010
23:17

Gość: K-----a
Ale to musi ktoś mądry napisać co wie o co chodzi u nas to marnoty w innych gminach to konkrety a my to jakieś szkolenie nikomu nie potrzebne albo spotkania imprezy aby znajomi zarobili nic tylko płakać
CytujZgłoś
niedziela
23 maja 2010
13:23

Tomasz
Może czas pomyśleć nad naszymi wyborami samorządowymi; pozaglądać co niektórym w kompetencje i umiejętności ;)
CytujZgłoś
niedziela
23 maja 2010
14:33

Gość: mieszkaniec gm
Ta woda pokazała nieudolność naszej władzy ani się dodzwonić ma jedna osoba być na centrali i łączyć i informować dużo się gada szumu a efekt marny co by było jak by była taka woda jak w Polsce tragedia,nasza gmina na to nie jest przygotowana powierz wójtowi co zacznie piszczeć i czerwony nie wypada na takie stanowisko trzeba coś robić a nie gadać głupoty.
CytujZgłoś
wtorek
25 maja 2010
22:25

Gość: mieszkaniec
Widziałem przy akcji naszych radnych jak bardzo się męczyli z aparatami fotograficznymi i gadanie głupot co to oni nie robią aby opanować sytuację ,to co ludzie na ten temat mówili że głosu już nie dostaną szukali sensacji a nie pomagali.
CytujZgłoś
środa
26 maja 2010
14:14

Gość: Aga
Trzymajmy kciuki, żeby znowu nie przyszły tak duże deszcze. Prognozy nie są dobre.
CytujZgłoś
czwartek
27 maja 2010
23:19

Tomasz
Brakuje nam społeczeństwa obywatelskiego i większej ilości organizacji społecznych, lokalnych i pozarządowych. To w takich organach często powstają inicjatywy nie mniej wartościowe niż w naszych urzędach ;) pozdrawiam
CytujZgłoś
piatek
28 maja 2010
07:41

Gość: ja
Moim zdaniem brakuje miejsca,pubu,kawiarni gdzie można usiąść ,pogadać spokojnie ... i bankomat też mógłby być euronet.
CytujZgłoś
piatek
28 maja 2010
21:45

Gość: mieszkaniec gminy
Proszę mi pokazać oprócz chatki jeden obiekt na gminie co można się pochwalić zrobić spotkania ten wójt nić nie zrobił aby gmina mogła czymś zaimponować to najgorsza gmina w Polsce dobrze że pan Frycz coś zrobił w Świetoszówce reszta to zadupie jak mało a myślą że są stolicą ale w zadupiu.
CytujZgłoś
piatek
28 maja 2010
22:20

Gość: Ewelina mieszkanka od 5 lat
Nawet posterunek policji musi być w małej ale ładnej gminie bo w jasienicy może być najwyżej ogródek z pietruszką take wykształcenie naszej władzy chłopy mało rolne.
CytujZgłoś
Strony: 1 2 >
Copyright 2008-2011 by jasienica.com.pl
Portal Gminy Czechowice-Dziedzice Pizzeria Pigallo Czechowice-Dziedzice Portal sołectwa Ligota Zespół na wesele REMEX Katowice ogłoszenia - Katowiczak.pl Wieszaki szatniowe